Dodenherdenking 4 mei 2023

Mierlo Vocaal heeft samen met Mierlo Music in harmony, Muziekcorps Euphonia en de Koninklijke Harmonie Geldrop Muziekkorps, de oorlogsslachtoffers herdacht op het Brits Ereveld in Mierlo. Herdenken heeft dit jaar een diepere betekenis gekregen door de oorlog in Oekraïne die nu al anderhalf jaar duurt.  

Mierlo Vocaal luisterde de ceremonie op met de nummers ‘Ave Verum’, ‘The Long Day Closes’ en ‘Steal Away’. Samen met de muziekkorpsen van Geldrop en Mierlo werd ook het Brits en Nederlands Volkslied gezongen. Tot slot werd het lied ‘We’ll meet again’ gezongen waarbij het publiek werd uitgenodigd om mee te zingen. Als vervanger van onze vaste dirigent Jan van de Beek, die helaas was verhinderd, hebben we Henk Smidt bereid gevonden om deze taak op zich te nemen, waarvoor wij hem zeer erkentelijk zijn.  

Door ons is Dodenherdenking 2023 ervaren als een dankbare aanvulling die we hebben mogen geven. Ook bij het grote publiek, Stichting ‘De Drie Harten’ en ook bij burgemeester Jos van Bree is onze muzikale aanvulling zichtbaar goed ontvangen.
We zijn trots dat we deel mochten uitmaken van deze bijzondere herdenking.