Geslaagd Lenteconcert bij Groenrijk in Geldrop 30 april 2022

Op zaterdag 30 april 2022 organiseerde Mierlo Vocaal onder leiding van dirigent Jan van de Beek en pianiste Jeannette Seijkens een feestelijk lenteconcert in tuincentrum GroenRijk te Geldrop. Het was het eerste optreden na een langdurige stilstand door corona en had daarom een feestelijk karakter. Voor de leden van Mierlo Vocaal was dit tevens een spannend optreden omdat dit hun eerste officiële uitvoering was met een nieuwe dirigent en pianiste, maar wonderwel leek het alsof zij al jaren op elkaar waren ingespeeld.

Diverse partijen hebben hun steentje bijgedragen aan dit fleurrijke concert. GroenRijk Geldrop stelde zijn locatie ter beschikking en deelde aan elke klant gratis tuinhandschoenen uit terwijl PLUS Van Doornmalen uit Mierlo de inwendige mens versterkte met appelflappen en andere gezonde lekkernijen.

Burgemeester Jos van Bree opende het concert op gepaste wijze en refereerde aan de bedachte slogan “Mierlo bezoekt Geldrop.” Hij was verheugd dat het verenigingsleven weer tot bloei was gekomen. Van Bree merkte ook op dat hij eveneens liefhebber is van concerten en zelfs had meegedaan aan de Masked Singer van carnavalsvereniging De Kersepit, waarmee hij nog enigszins zijn zangkwaliteiten kon maskeren.

Na deze humoristische woorden, kondigde voorzitter Mies Domensino van Mierlo Vocaal de liederen aan die het koor ten gehore ging brengen. Achter elk lied ging een verhaal schuil en zij wist dit op een informatieve manier over te brengen op het publiek. Te midden van de bloemen en planten zette Mierlo Vocaal een schitterend concert neer waar het publiek zichtbaar van genoot. Mede door de gastvrijheid van bedrijfsleider Ivan Habraken van GroenRijk en Ron van Kessel van PLUS Van Doornmalen, kan Mierlo Vocaal terugzien op een zeer geslaagd lenteconcert.