Kerstconcert H. Luciakerk 17 december

Onverwachte wending zorgt voor prachtig eindresultaat

De schrik zat er stevig in toen onze vaste pianiste Jeannette Seijkens op vrijdagavond met de onheilspellende mededeling kwam dat ze haar vinger had gebroken en beide kerstconcerten op 16 en 17 december niet kon begeleiden. Hoe moest dit nu verder? Hoe vonden we op zo’n korte termijn een vervanger die alle stukken kon spelen! 

Gelukkig heeft het bestuur van Mierlo Vocaal alle zeilen bijgezet om beide kerstconcerten toch doorgang te laten vinden. Onze eigen dirigent Jan van de Beek opperde om dan maar zelf achter de piano plaats te nemen én tegelijkertijd te dirigeren. Omdat deze noodgreep voor onze leden verre van ideaal zou zijn, werd ijlings gezocht naar een andere oplossing en die werd gevonden in de persoon van de zeer ervaren Wendy Lina. 

Het veelzijdige duo Wendy Lina en Fried Manders was al door Mierlo Vocaal gecontracteerd om het voorprogramma en intermezzo te verzorgen tijdens het kerstconcert op 17 december in de H. Luciakerk. Wendy heeft tot diep in de nacht doorgewerkt om het repertoire eigen te maken en zodoende konden beide kerstconcerten op zaterdag en zondag in zijn geheel doorgaan zonder afbreuk te doen aan het programma.  

Moeiteloos speelde zij nagenoeg alle stukken waaronder ‘Verleih uns Frieden’ en ‘What Child is This’ terwijl onze eigen dirigent Jan van de Beek de liederen ‘Do you hear what I hear’ en ‘Joy to the World’ voor zijn rekening nam en het koor met een knik en handgebaar dirigeerde. Het eindresultaat mocht er wezen en een daverend applaus en staande ovatie volgde. Het publiek heeft genoten van het concert en ook wij zijn dik tevreden. Na afloop werd er voor iedereen warme chocolademelk en glühwein geschonken, waarna de nazit volgde in ’t Patronaat voor de leden met partners en genodigden.  

Wij zijn heel veel dank verschuldigd aan Wendy die ons uit de brand heeft geholpen. Jan, jij ook bedankt voor jouw inzet! Jeannette, heel veel beterschap gewenst met het herstel. Tevens dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd in welke vorm dan ook. Zonder ieders inzet en flexibiliteit was dit alles niet mogelijk geweest.  

Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling en een muzikaal 2024 toe. 

Graag tot ziens op dinsdag 9 januari 2024.