Kerstconcert Mierlo Vocaal 17 december 2023

Na het succesvolle kerstconcert van 2022, verzorgt Mierlo Vocaal op zondagmiddag 17 december 2023 opnieuw een kerstconcert in de H. Luciakerk te Mierlo. Het thema dit jaar luidt ‘Vrede op aarde’ en zal als een rode draad door het kerstconcert lopen. Onder leiding van dirigent Jan van de Beek brengt Mierlo Vocaal diverse Engels-, Duits- en Franstalige kerst- en sfeerliederen uit diverse culturen ten gehore, waaronder ‘Verleih uns Frieden’ van Felix Mendelssohn en het nostalgische kerstlied ‘What Child is This’, waarvan de tekst in 1865 is geschreven door de Engelsman William Chatterton Dix. Pianiste Jeannette Seijkens zal het koor en de samenzang begeleiden op piano. De kersttoespraak wordt gehouden door burgemeester Jos van Bree. Na afloop van het concert is er warme chocolademelk en glühwein voor de bezoekers. De toegang is gratis.

Het kerstconcert betekent het jaarlijkse hoogtepunt voor Mierlo Vocaal. Dit jaar kunt u tijdens het voorprogramma en het intermezzo genieten van de muziek van twee ervaren musici. Fried Manders en Wendy Lina zijn een veelzijdig muzikaal duo met verrassende instrument-combinaties. Fried speelt accordeon, gitaar, piano, mandola, percussie en Wendy speelt piano, gitaar, marimba, slagwerk en ze zingt. Omgeven door sfeerbeelden speelt Wendy Lina in het voorprogramma ontspannende pianomuziek van moderne componisten zoals Sakamoto, Gjeilo en Einaudi. Ten behoeve van het kerstconcert hebben Fried en Wendy een instrumentaal intermezzo samengesteld met klassiek, tango en eigen composities die zij op piano, accordeon en marimba ten gehore brengen.

Datum: zondagmiddag 17 december 2023

Locatie: H. Luciakerk te Mierlo

Aanvang concert: 14.00 uur

Kerk open: 13.30 uur (voorprogramma met Wendy Lina).

Voorafgaand aan het traditionele kerstconcert op zondag, verzorgt Mierlo Vocaal ook op zaterdagmiddag 16 december om 14.30 uur een kerstconcert voor de bewoners van Hof van Bethanië in Mierlo, waarbij u eveneens van harte welkom bent.