LINTJE EN PLAQUETTE VOOR VRIJWILLIGER PÉ SMULDERS

Op vrijdag 26 april jl. heeft het weer lintjes geregend in de gemeente Geldrop-Mierlo. Burgemeester, Jos van Bree, heeft het er druk mee gehad.

Een van de gedecoreerden is Pé (Peter) Smulders, die hiermee lid is geworden in de Orde van Oranje Nassau. Pé heeft dit te danken aan zijn onvermoeibare inzet als vrijwilliger de laatste 20 jaar voor Mierlo Vocaal en meer dan 50 jaar voor de Scouting Mierlo en voor de parochie van de H. Luciakerk in Mierlo. Dit werk heeft Pé meestal op de achtergrond gedaan, in alle bescheidenheid.

Tot 2020 zien Mierlonaren Pé in actie tijdens de jaarlijkse vlooienmarkt van de Scouting. Hier verzorgt hij het sorteren, opslaan en verkopen van goederen. Bij de jaarlijkse fietsenmarkt is hij nu nog steeds bezig als verkoop- en adviesmedewerker. Binnen de Scouting heeft Pé sinds 1966 vele verschillende functies vervuld, waarbij het mede organiseren van bijeenkomsten, trektochten en kampen de nadruk krijgen.

Ook in de parochie van de H. Luciakerk in Mierlo kan men sinds 1970 Pé in actie zien als collectant. Hij verzorgt de technische ondersteuning, regelt beeldregistratie bij uitvaarten en doet verder allerlei klussen.

Bij de gemengde zangvereniging Mierlo Vocaal is Pé sinds 2004 actief als medewerker techniek en logistiek, hij organiseert mede het jaarlijkse kerstconcert en verleent allerlei hand- en spandiensten.

Op zondag 28 april is Pé nog eens extra in het zonnetje gezet na de viering in de H.Luciakerk. Uit handen van de kapelaan Gideon van Meeteren heeft Pé de plaquette van de Parochie H. Lucia in Mierlo ontvangen.

Ook bij zijn koor, Mierlo Vocaal, laten ze deze gebeurtenis niet in stilte voorbij gaan. Dinsdag 30 april wordt het feest nog eens dunnetjes overgedaan. Na de repetitie volgt er een gezellig samenzijn waarbij Pé en zijn gasten toegezongen worden door alle leden van het koor.

Mensen als Pé Smulders zijn onmisbaar om de saamhorigheid in een dorpsgemeenschap als Mierlo te versterken.