Moordend spannend Ceciliafeest 19 november 2022

Wie o wie heeft het gedaan? Op zaterdag 19 november werd tijdens het Ceciliafeest van Mierlo Vocaal een moord gepleegd waarbij inspecteur De Cock met behulp van alle aanwezigen in ’t Patronaat het mysterie rondom de moord op teamleider Jean Jacques probeerde op te lossen.

Al snel blijkt dat de vereniging niet alleen maar gezelligheid kent. Veel van de verdachten blijken onderling op voet van oorlog te verkeren, donkere geheimen te hebben die het daglicht niet kunnen verdragen en gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Een moord is dan wellicht toch wat sneller gepleegd dan aanvankelijk gedacht. Wie lost deze moordzaak op?

De beruchte bende van drie, bestaande uit Marion H., Henk S. en Hans G. die dit jaar het Ceciliafeest voor hun rekening namen, hebben de leden een ongekend spannende avond bezorgd met dit moordspel waarin ieder lid van Mierlo Vocaal een ludieke bijrol had. Het Ceciliafeest mag daarom beslist niet doodsaai genoemd worden. Nadat alle bewijzen en alibi’s verzameld waren, onthulde Henk Smidt, alias inspecteur De Cock, de dader en werd het plaats delict omgetoverd tot danszaal. De voetjes mochten van de vloer voor iedereen die zin had om te dansen op muziek uit de jaren ’70 en ’80.

Het comité had een liedjesquiz gemaakt dat aansloot bij het moordspel. Door steeds een aanwijzing meer te laten zien, vielen de puzzelstukjes uiteindelijk op hun plaats en kon het juiste lied geraden worden. Het werd een gezellige avond met de nodige hapjes en drankjes waarvoor we iedereen danken die zijn bijdrage heeft geleverd.