Zomerconcert 4 juni met Mierlo Vocaal en zanggroep Zingiz groot succes

Rijke zomerklanken klonken zondagmiddag 4 juni uit de monden van de leden van Mierlo Vocaal en de zangeressen van zanggroep Zingiz uit Beek en Donk. Na covid was dit het eerste gezamenlijke concert dat direct tot een groot succes leidde. De organisatie was in handen van Mierlo Vocaal en het koor had kosten noch moeite gespaard om er een gezellige middag van te maken. Mierlo Vocaal onder leiding van dirigent Jan van de Beek, beet de spits af met een reeks bekende nummers, waaronder ‘The Rose’, ‘Anthem’, ‘Stay With Me’ en ‘Love Changes Everything’, maar verraste het publiek ook met nieuwe arrangementen, zoals de Ramses Shaffy Medley, ‘Amigos Para Siempre’ en ‘Un Poquito Cantas’, een Latijns-Amerikaanse merengue waarmee op passende wijze het eerste optreden werd afgesloten.

Na een verkwikkende pauze volgde het tweede gedeelte van het concert, verzorgd door de dames van zanggroep Zingiz. Onder leiding van dirigent en pianist Lodewijk Holzken wist het koor het publiek tot het laatste moment te boeien met een rijke variatie aan liederen waaronder ‘Love Shine a Light’, ‘What About Us’, ‘Jij Bent De Liefde’, het nostalgische ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Nothing Else Matters’ van Metallica en het opzwepende ‘Go Like Elijah’ maar ook ‘The Rhythme of Life’ ontbrak niet op het programma. Voor wie deze snelle canon nog niet kent, klik hier. Als afsluiter zong Zingiz een lied van Guus Meeuwis: “Ik heb tranen gelachen, onnozel gedaan, en tenslotte tevreden, het licht uitgedaan.” Een staande ovatie volgde voor de dames van zanggroep Zingiz.

Dat we gelachen hebben, is zeker waar, maar het licht ging nog niet uit. Na afloop van het concert werd nog een ludieke tombola gehouden, gepresenteerd door Koen Smits, met als hoofdprijs een eigen vervaardigd schilderij van onze beschermvrouwe Désirée van Doorne-Selker. Terwijl menigeen met een leuk prijsje huiswaarts keerde, bleven anderen nog gezellig borrelen op het terras van ’t Patronaat. Dat twee koren met ieder hun eigen stijl, klassiek versus modern, kunnen verbroederen, laat zien dat muziek verbindt. Zowel beide koren als het publiek hebben genoten van de mooie zomerklanken. We kunnen terugkijken op een geslaagde middag met een zomerse sfeer. Met dank aan ’t Patronaat, de Mierlose winkeliers en Frank Gruintjes makelaars, die allen een bijdrage hebben geleverd om dit concert mogelijk te maken.