Mierlo Vocaal in magische sferen op 11 december 2022

In het tweede weekend van december werd de eerste editie van het evenement Magisch Mierlo gehouden. Een nieuw winterevenement dat drie dagen heeft geduurd met volop vertier. Een gezellige kerstmarkt, Mierlo Maestro, een glijschans voor de kinderen en nog veel meer vermaak.

Op zondag 11 december trotseerden de zangers en zangeressen van Mierlo Vocaal de kou en stond iedereen dik aangekleed op het podium tegenover ’t Spitje. Het publiek kon genieten van diverse kerstliederen, waaronder het sfeervolle ‘By candlelight’ en ‘Les Cloches du hameau.’ De tekst van dit lied verwijst naar kerkklokken van een gehuchtje, dat herders welkom heet die neerdalen van een berg. Toeval of niet; op het moment dat de dirigent de maat aangaf om het lied in te zetten, sloeg de kerkklok van de H. Luciakerk half twee, wat een lachsalvo bij de leden van Mierlo Vocaal teweegbracht. De toon was gezet.

Na dit olijke intermezzo volgde een tweede poging en klonk het lied als een klok. Na een half uur zingen zat het optreden erop en was het de beurt aan de dirigenten van Mierlo Maestro. Zondag 18 december zingt Mierlo Vocaal tijdens het kerstconcert in de H. Luciakerk nog meer mooie kerstliederen, waarna het koor de kerstvakantie zal inluiden.